Om Magnolia

Magnolia föddes som en idé för ett antal år sedan. Efter många år inom begravningsverksamhet såg vi ett mönster i att begravningar inte var riktigt så personliga som vi önskade. Det var större fokus på begravningen som handling, än på personen som den faktiskt var för. Vem var personen? Hur kommer minnet leva vidare? Vi såg att det fanns så mycket mer. Vi började bolla tankar med varandra, hur kunde vi göra den här tunga, dystra händelsen till något ljust och vackert? Hur hade vi själva velat ha det? Svaret var självklart. Genom att lägga fokus helt på personen, på samma sätt som vi hyllar någon som firar högtidsdag, blev begravningen en stund att minnas med värme.

Vi på Magnolia har genomgått en specifik officiantutbildning med träning inom retorik och dramaturgi. Vi har en lång erfarenhet som talare i olika sammanhang, men framförallt så brinner vi för att förmedla minnen och känslor och för att skapa kvalitativa, personliga och vackra ceremonier.

Namnet Magnolia kommer sig av den magnifika magnolian, vars förtrollande vackra blommor slår ut på bar kvist tidigt om våren, medan allt annat ännu är till synes grått och kalt. Den påminner om att det finns ljus i mörkret, att det finns hopp även när allt känns tungt.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor om borgerliga begravningar
eller om du vill boka tid.

Kontakta oss